Al die mooie en nieuwe handtassen die je tegenkomt zijn zo ongelooflijk leuk om te kopen, maar op de duur krijg je ook wel een hele verzameling bij elkaar.
Misschien dat je je er zelf aan stoort of misschien is het eerder je mama of partner die erover kan klagen waardoor je geen nieuwe handtas meer 'mag' kopen, of misschien heb je gewoon plaatsgebrek.

Er zijn wel een paar dingen die je met je oude tas kan doen zodat je weer opnieuw ruimte hebt om een nieuw exemplaar aan te schaffen ;-)

 

1. Een soort museum aanleggen
Je kan uiteraard alle handtassen gewoon bijhouden als herinnering. 
Misschien kan je ze zelfs gaan labelen met wanneer en waarom je ze hebt gekocht of welke leuke herinneringen je er allemaal mee hebt meegemaakt. Zo kan je er later altijd nog eens gezellig door snuisteren.

Tip: Lees ook de blog 'Operation Organisation voor je tassencollectie' voor meer tips over hoe je je handtassen handig kan organiseren en bijhouden thuis, of typ op Pinterest de zoekwoorden "handbag storage ideas"!

2. Je kan ze weggeven
Je kan ze weggeven aan iemand die je er een plezier mee doet. Vrienden waarvan je weet dat ze die handtas altijd al graag zagen, je kleine nichtje die ermee kan spelen, of iemand anders die je er een plezier mee doet. 

Denk bijvoorbeeld ook aan mensen die het minder breed hebben, of schenk ze aan een goed doel zoals het leger des heils of de kringloopwinkel,.. mogelijkheden genoeg om je handtas nog een tweede en nuttig leven te schenken.

 

 

 

 

 

3. Je kan ze verkopen
Op deze manier kan je misschien nog een centje bijverdienen wat de aankoop van je nieuwe handtas ook weer leuker maakt.

Je kan ze rechtstreeks aan iemand doorverkopen, ermee op de rommelmarkt gaan staan, via een tweedehandswinkel iets regelen of zoals dat tegenwoordig zo gemakkelijk gaat: online verkopen. Er bestaan verschillende sites waaronder de meest bekende 2dehands.be, Kapaza, Koopjeskrant of eBay waar je hiervoor terecht kan.

Tips:
- Let erop dat je voor een juiste prijs zorgt. Vergelijk desnoods eerst via de tweedehandssite ‘s wat anderen er voor krijgen/vragen. Naargelang het merk, de ouderdom van je tas of hoe hij er nog uitziet zal hij nooit meer de waarde opbrengen die jij eraan gegeven hebt. Voor jou heeft hij misschien ook nog een emotionele waarde maar denk eraan dat dit voor de koper niet zo is.

- Trek mooie en verschillende foto's, zo zal je mensen sneller overtuigen om te gaan kopen.

- Geef een degelijke beschrijving van hoe ze eruit ziet, de ouderdom, eventueel reden van verkoop, het formaat,...

- Let op dat je niet te snel en aan iedereen je adres en gegevens doorgeeft, verkoop ook enkel maar aan mensen die je te vertrouwen lijken.

 

 

Veel opruimplezier en vooral ook opnieuw veel shopplezier! ;)

Groetjes,

Kim