Wij krijgen regelmatig de vraag waar wij onze tassen precies halen, en hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Dus het leek ons wel interessant om een inkijk te geven in hoe dit in zijn werk gaat. Dit is van merk tot merk verschillend, en vandaag geven we je een blik achter de schermen bij het merk PIECES

Oorsprong PIECES

Pieces is een Deens modemerk opgericht in 2003 dat zowel accessoires als kleding ontwerpt. Pieces is echt een on-trend merk. Ze geven zelf aan dat hun inspiratie van overal komt, maar dat trends snel wisselen waardoor ze dus ook heel regelmatig hun collecties updaten zodat je er steeds de seizoensgebonden must-haves gaat terugvinden.

Verloop inkoopsessie bij PIECES

Een aantal keren per jaar zakken Christopher en ik af naar de zeer mooie showroom van Pieces in Antwerpen. Er zijn 8 collecties op jaarbasis bij Pieces waaronder 2 hoofdcollecties (1 voor Autumn/Winter en 1 voor Spring/Summer). Daarnaast heeft Pieces ook nog Fast Fashion Days  en Fair collecties die inspelen op de laatste trends.Wij mogen ons relaxed neerzetten en onder het genot van een drankje toont Sales Representative Stefanie ons één voor één de toekomstige modellen, en maken we een eerste selectie. Zij weet ook heel goed welke modellen populair gaan zijn, en geeft ons gelukkig ook het nodige advies bij onze keuze. Uiteindelijk gaan we dan alle geselecteerde items nog eens overlopen om een definitieve keuze te maken. En vaak weet ik dan al welke exemplaren ik ook voor mezelf ga houden :-) In de maanden die volgen krijgen we dan regelmatig nieuwe modellen toegestuurd die we dan toevoegen aan onze webshop.

Pieces Showroom

5 vragen aan Stefanie van PIECES

1. Waarom is PIECES zo een populair merk?

Pieces is volgens mij zo populair omdat het steeds inspeelt op de laatste trends en een heel breed gamma aan accessoires aanbiedt: “Voor ieder wat wils!”. Pieces focust op de totale look en bijgevolg kan je van kop tot teen door Pieces gekleed gaan. In het algemeen biedt Pieces trendy accessoires met focus op een uitstekende prijs-kwaliteit aan en specifiek voor de handtassen kent Pieces zo’n succes omdat ze zowel mooie, trendy lederen als PU handtassen aanbiedt aan betaalbare prijzen. Kortom, “betaalbare mode-items”!

2. Wat is dé handtassen zomertrend van 2016? 

Er zijn verschillende handtassentrends voor de zomer van 2016, maar de trend die er uitspringt is de backpack trend zoals de Walice Backpack die binnenkort ook verkrijgbaar zal zijn bij So Baggy. Kan je zowel heel trendy en chique dragen door de 2 linten langs 1 schouder te hangen of trendy en praktisch als een echte fashionable rugzak. Bucket handtassen zullen we ook veel zien deze zomer.

3. Hoeveel handtassen heb je zelf?

Ik heb er zelf een stuk of 15 à 20. Door voor een handtassenmerk te werken zit je natuurlijk bij de bron, maar door er dagelijks mee bezig te zijn ben je net ook wel heel selectief in de handtassen die je zelf écht wilt. Ik denk altijd: “Als ik een handtas na er gedurende een hele collectie (duurt 4-6 weken) dagelijks mee gewerkt te hebben, nog niet “beu” ben gezien, dan ben ik zeker dat ik ze écht heel mooi vind!”

4. Welke zijn jouw 3 favoriete PIECES handtassen?

  • Tabatha Suède Nude: een heel vrouwelijke tas in een mooi zacht roze en heb ik zelf ;-)
  • Rylie Leather Bag Chipmunkheel leuk omwille van het contrast tussen suede en leder en ik vind hem het mooist met de ritsen open zoals op onderstaande foto (heb ik zelf ook)
  • Timmy Crossbody Grijseen heel leuk tasje dat je zowel casual als chique kan dragen en het flosje zorgt voor een leuk accent. Ga ik mezelf nog aanschaffen ;-)

 Pieces

5. Welk type handtas moet elke vrouw in haar bezit hebben?

Het liefst heeft natuurlijk elke vrouw meerdere handtassen om die te kunnen afstemmen op haar outfits ;-) Want een handtas kan een look pas echt compleet maken! Hetgene wat belangrijk is dat je als vrouw van je handtas een eyecatcher maakt die meteen in het oog springt en voornamelijk dat je het gelukkig maakt om met die ( 1e of meerdere) handtassen te kunnen pronken!