Je kent dat wel: je hebt zodanig veel tassen, maar weet in geen honderd jaar een manier om ze netjes op te bergen of te ordenen. Bij mij komen ze dan vaak op een hoopje terecht in de kleerkast of, zoals momenteel het geval is, in een grote valies die ik sinds onze verhuis een maand geleden nog niet heb kunnen uitlegen. Ik weet nochtans maar al te goed dat een tas met de nodige zorg moet behandeld worden om ze zo lang mogelijk te kunnen gebruiken.

Tijd dus voor operation organization in je hele tassencollectie! Ontken het maar niet: jullie hebben net als ik zeker minstens 10 tassen liggen! Dan hebben jullie zeker baat bij deze nuttige tips, waarmee orde brengen in de sjakossenchaos niet langer een mission impossible is!

De gemakkelijkste oplossing is: niet zoveel tassen meer kopen. Maar nee, dat is helaas geen optie. Life is so much prettier with lots of nice handbags! Beter is om het volgende te gaan doen:

* Hang in je kleerkast of dressing s-haakjes en laat daaraan je tassen pronken. Zo hebben ze de nodige ademruimte en wordt het leer (of eender welk ander materiaal) niet verfrommeld.

* Je hoeft dit eigenlijk niet per sé in je kleerkast te doen. Als je plaats hebt aan de muur, kan je ook daar een gordijnrail hangen, haakjes eraan bevestigen en daaraan al je tassen rangschikken. In één oogopslag heb je zicht op je volledige collectie, handig! Het hangt er natuurlijk van af hoe groot je collectie is, persoonlijk zou ik niet toekomen met één rail…

* Je kan ook mooie grote dozen op je schappen zetten en daarin je tassen rangschikken. Leuke dozen kan je kopen bij Ava, Ikea, Blokker of eender welke interieurzaak. Maar je kan ook gewoon zelf een kartonnen doos nemen en ze op-en-top pimpen met een leuk papiertje of tape eromheen. Da’s direct ook een pak budgetvriendelijker! Ik ben zelf niet zo knutsel-minded dus ik opteer voor ready-made boxes, maar ik ben er zeker van dat er heel wat creatieve ladies dit ook lezen en het nu al voelen kriebelen in hun vingers!

* Deze parking lot for purses, een opbergrekje voor tassen, kan je online kopen en lijkt me superhandig.

* Een kapstok, bij voorkeur een retro oldskool exemplaar, kan ook dienst doen als sjakossenophangsysteem. Hang er je kleurrijkste exemplaren aan, dan is het meteen ook een extra eyecatcher aan je muur!

* Ten slotte kan je ook all the way gaan: strip een oude kast en vorm ze om tot jouw persoonlijke tassenberging! Zeg nu zelf, dit ziet er toch heel leuk uit in je interieur:

Onze handbags gebruiken we dagelijks, dus ze verdienen zeker de nodige zorg en verwennerij. Met deze tips creëer je ook voor je tassen een comfy thuis!

Hebben jullie nog slimme tips? Share them please!

Lots of love, Josie xo

P.S. Alle bovenstaande foto’s komen van Pinterest, wat trouwens het mekka is voor mooie plaatjes die je instant goesting geven om creatief te zijn en tot een stuk in de nacht te gaan knutselen. Ik schreef er onlangs trouwens deze post over op mijn eigen blog www.josieslittlethings.be.