Als je een nieuwe handtas koopt moet je ze vooral graag zien. Je laat je best leiden door het ‘wauw’ gevoel dat je overkomt en je koopt met je buikgevoel de handtas waar je stiekem al een beetje verliefd op geworden bent.

Maar soms gaan we meer gericht te werk, en beginnen we na te denken over de stijl. Wil ik iets alledaags, iets klassiek en zakelijk, iets om te gaan feesten,...? En vooral, staat de handtas bij mijn figuur? Een toch vrij belangrijke vraag voor zo ongeveer elke vrouw :)

Ik geef je met plezier enkele tips waar je op kan letten:

1. Qua grootte volg je gewoon een simpel regeltje.
Wie klein is koopt beter een kleinere (langwerpige) tas, en wie groot is beter een grotere (ronde/brede) tas.

       

 

2. Verder kijk je naar je lichaamsbouw en doe je het tegengestelde.
- Ben je bovenaan breed? Kies dan beter voor een iets lagere 
(schouder) tas zodat je volume creëert aan je heupen.

- Heb je juist bredere heupen? Ga dan beter voor een (grotere) tas die onder de arm komt, of een hobo tas (casual/doorgezakt).  
Opgelet: heb je ook grote borsten of dikke bovenarmen neem dan zeker geen model dat je onder je oksel moet vastklemmen.

- Ben je meer een recht type (zijn je schouders en heupen ongeveer even breed)? Dan kies je best voor een grover model, iets stoer of met extra detailwerk.  Ben je dit type maar iets voller dan kan je ook het iets grover model nemen maar dan ga je beter voor een effe kleur. Wil je toch graag versieringen, neem dan details die verticaal zijn uitgewerkt.

 

 

Conclusie:
De plaats waar de tas hangt kan ervoor zorgen dat je minpunten niet in de verf worden gezet, en ook de juiste grootte, model en afwerking zullen je troeven extra uitspelen. Maar vooral: kies de handtas die jou het meeste aanspreekt en waar je je goed bij voelt!