Wanneer je een nieuwe lederen handtas koopt kan je deze tegen vocht en vuil beschermen met een spray. Nano spray is een populaire spray bij schoenen- en lederwarenzaken, maar andere merken zijn ook goed hoor. Een dergelijk product legt een filmlaag op je tas die beschermt tegen vocht en vuil. Je dient je tas wel regelmatig in te sprayen. Spray vanaf ongeveer 20 cm en overdrijf zeker niet qua hoeveelheid ;-) Is je tas toch vuil geworden ga er dan lichtjes over met een licht vochtige doek, laat ze drogen en bescherm ze daarna weer door middel van een spray. Kies bij voorkeur voor een transparante spray want die gaat de kleur van je tas het minst beïnvloeden.

Binnen onze collectie tassen zitten een aantal stoere Burkely-tassen gemaakt uit geschuurd leer zoals bvb. de Burkely Quinn laptoptas. Deze tassen zouden wij persoonlijk niet inspuiten omdat zij juist mooier worden door gebruik. Krasjes en een verweerd uiterlijk zorgen namelijk voor de zeer gegeerde Vintage-look. Mocht je een tas van geschuurd leder toch willen beschermen zorg er dan voor dat je zeker géén waxhoudende spray gebruikt. Dit geldt trouwens voor alle niet gladde leersoorten waaronder geschuurd leder, nubuck, en suède.

lederen tas verzorgen - Burkely Quinn laptoptas

Tot slot nog een bewaartip: lederen tassen moeten kunnen ademen. Stel dat je ze wenst op te bergen dan stop je ze best in vb. een katoenen zak, stop ze zeker niet in een plastic zak! Hou de tas ook weg van warmte, bewaar ze dus niet in de buurt van je chauffage want teveel warmte kan er voor zorgen dat je leder scheurtjes en barsten gaat vertonen en dat zou zonde zijn van je investering want een lederen tas gaat hééééél lang mee ;-)