Mannen, we weten dat er een groot verschil is tussen mannen en vrouwen wat betreft handtassen dus willen we jullie graag even uitleggen wat het nu juist voor ons betekent.

Waarom duurt het zo lang om een handtas te kiezen?
We kunnen inderdaad soms minuuutenlang staan twijfelen, en soms lijkt het alsof we echt geen keuze gaan kunnen maken tussen die 3 handtassen. Ik kan aannemen dat jullie denken ‘kies gewoon 1 praktische tas en klaar’ maar nee, zo denken wij niet. Het moet passen bij ons figuur, onze persoonlijkheid, onze outfit en de gelegenheid, het moet inderdaad ook praktisch zijn , we moeten er ons goed bij voelen en alle spullen moeten er in kunnen zonder dat je ook overbodige kilo’s meedraagt.
Een handtas kiezen is nu eenmaal belangrijk voor ons, we moeten het uuuren op onze schouder dragen, het moet tegen weer en wind kunnen , het moet praktisch zijn maar toch ook vrouwelijk, het vertegenwoordigt je persoonlijkheid en ga zo maar door. Mannen, geloof me het is echt meer dan gewoon ‘een rommelbak’ of ‘een ding dat je meezeult’. We praten hier over handtassen.. HET belangrijkste accessoire van de vrouw :)

Waarom hebben we zo een gigantische collectie nodig?
Afwisselen is zoo leuk én je tas moet matchen bij je outfit of bij de gelegenheid Geef toe, gaan sporten met een mini gekleed tasje of naar een trouwfeest gaan met een grote casual bag dat past toch niet als je net een uur voor de spiegel hebt gestaan om te zorgen dat je kledij, haar, make-up, schoenen bij elkaar passen. Sorry mannen, het is belangrijk, en geef toe eigenlijk is het ook niet zo erg om dan met zo een mooie vrouw aan je zijde te kunnen pronken.. toch? 

Waarom hebben we graag veel zakjes?
Hoe meer zakjes hoe sneller we iets terugvinden ,omdat het dan ‘georganiseerd’ zit.   En als onze tas geen zakjes heeft, dan zullen we dit heus zelf wel oplossen door er een apart make-up tasje in te steken, nog een ander tasje met ehbo spulletjes, nog een tasje voor schrijfgerief en ga zo maar door. Vermoedelijk een nachtmerrie voor mannen, maar wel een droom voor vrouwen.

   

Make up tasje                                               Juwelentasje


Voor zij die nu denken ‘neem dan gewoon minder gerief mee in die sjakosh dan heb je al die vakjes en zakjes niet nodig’.. fout! We zijn graag op alles voorbereid, en eigenlijk doen we dit ook uit pure liefde voor jullie. Denk daaraan de volgende keer als je ergens bent en je vraagt aan je vriendin om een zakdoekje , een pleister of een stylo, of als je gewoon je portefeuille en sleutels bij in haar handtas wil steken. Dat zou niet lukken mochten we dit alles niet bijhebben in een sjakosh die niet groot genoeg is.

Een eigen taaltje?
Als je er even bij stilstaat, hoe vaak zie je dit soort tafereel? De paniek in jullie ogen wanneer we vragen ‘neem je dat even uit mijn handtas?’ Vaak krijgen we dan gewoon ineens de handtas zelf voorgeschoteld. of zitten jullie keer op keer in het verkeerde vakje waarop een discussie volgt. 
Want mannen, jullie begrijpen blijkbaar onze technologie niet. Misschien komt het door heel het mannen-zijn-beter-in-oriënteren-gedoe ofwel hebben vrouwen echt gewoon een apart taaltje ontwikkeld wat betreft handtassen. 
Wat voor mij de achterkant betekent, betekent voor mijn man de zijkant.. aja want die hangt toch tegen je zijde aan.. en wat ik mijn zijvakjes noem noemt hij de voorkant want als je da handtas op je schouder hangt wijst dat zakje naar voor.. en wanneer ik zeg ‘dat zit in het midden’ zit hij steevast in het voorzakje want dit hangt in het midden van de handtas als je ze bekijkt. 
Ik moet toegeven, ergens vind ik zijn uitleg nog wel logisch maar ik blijf mijn logica beter vinden. En hoewel het inderdaad meestal sneller is om gewoon zelf de handtas open te doen en onmiddellijk te vinden wat je nodig hebt blijf ook ik nog steeds de fout maken om te vragen ‘schaaat.. neem je even mijn …. Het zit in het midden’ waarop ik toch telkens na enkele minuten met een zucht rechtsta om dan op 1 seconde te vinden wat je nodig hebt.
Dus mannen, schiet niet in paniek, je moet gewoon helemaal tegen je eigen natuur ingaan en ONZE logica volgen en dan komt alles goed :) 

Tip!
Op de site van So Baggy staan zoooveel mooie handtassen, portefeuilles, opbergtasjes en zelfs cadeaubonnen..
Is dit nog steeds te subtiel?  Dan wil ik het gerust ook anders verwoorden: Het hoeft niet steeds Valentijn of onze verjaardag te zijn om ons met een cadeautje te verwennen. Dus ga gewoon naar de webshop en make us happy! :)

   

Papieren cadeaubon                               Digitale cadeaubon