Een ontsierende ladder in je panty, een vervelende gescheurde nagel (waardoor er nog meer ladders in die panty komen), een pijnlijke blaar op je voeten, je make-up die is uitgelopen, je kapsel dat volledig te wensen overlaat nét op het moment dat je een belangrijke meeting hebt (en dus het liefst van al in een hol diep onder de grond zou kruipen)… Allemaal oops momentjes die veel vrouwen herkennen, maar waar we helaas niet altijd even goed op voorbereid zijn.
Maar met de juiste must-haves in je handtas kom je elke dag zonder zorgen door en is er van gênante momenten geen sprake meer! Wat heb je nodig in je EHBOM-kit?

* Een paar reservepanties. Als je handtas niet groot genoeg is hiervoor, leg ze dan in je auto of in je bureaulade op het werk.

* Transparante nagellak om te voorkomen dat een ladder in je panty – als je geen extra paar bij hebt – van kwaad naar erger gaat. 

* Een lange dag op het werk gehad en je moet nog naar een feestje? In een regenbui gezeten, of gewoon te hard in je ogen gewreven? Panda’s zijn schattig, maar enkel in Pairi Daiza. Zelf zorg je er beter voor dat je altijd een doosje/pakje vochtige reinigingsschijfjes in je handtas hebt. Prepare yourself for the worst, noemen ze dat.

* Een basissetje make-up met je meezeulen is ook geen overbodige luxe. Denk mascara, lipgloss en oogpotlood. Voor het gewicht moet je het alleszins niet laten.

* Een nagelvijl is superhandig om een gescheurde nagel te elimineren. Zo vermijd je dat de nagel in kwestie nog meer kwaad aanricht, bijvoorbeeld in je panties of je fijne wollen trui. Been there, done that.

* Als het slecht weer is buiten of je hebt gewoon een bad hair day, en je moet je baas/je geliefde onder ogen komen (of je wil er gewoon zélf goed uitzien, of course!) dan doet droogshampoo wonderen. Ik heb dit zelf nog niet gebruikt omdat ik zeer gemakkelijk haar heb, maar ik hoor zeer positieve dingen van frequente gebruiksters!

* Vooral voor jonge mama’s is een miniverpakking vochtige doekjes een onmisbaar attribuut in de sjakos. Mijn zoon die een koek eet en mij daarna met zijn besmeurde handjes een dikke knuffel geeft: het is geen dagelijkse maar toch zeker wekelijkse kost. Maar met het juiste EHBOM-item in mijn tas is er geen reden meer tot paniek!

* Een drukke dag op het werk, de airco die het niet doet – we hebben allemaal wel eens last van overmatig zweet. Enorm vervelend vind ik dat, omdat ik me zelf ook keihard erger aan mensen met een indringende transpiratiegeur. Daarom heb ik altijd een deodorant in miniformaat bij me. Bij Kruidvat en Hema vind je een ruim gamma.

* Ik hou van hoge hakken en heb vrijwel nooit last van pijnlijke voeten – mijn voeten zijn die hoogte intussen zodanig gewend. Maar soms, bijvoorbeeld op een feestje in de late uurtjes, krijg ik toch wat last en dan ben ik blij dat ik een doosje anti-druk patches bij me heb. Deze verlichten de pijn onmiddellijk en zorgen ervoor dat ik kan dansen tot zonsopgang!

* Ook voor kleine lichamelijke ongemakken is het altijd handig om wat rescue stuff ter beschikking te hebben. Zo heb ik altijd een pilletje bij me tegen maaglast, diarree en hoofdpijn. Er slingert ook wel altijd een tampon rond in mijn tas (die mijn zoon er vaak uitvist en dan denkt dat het een lekker snoepje is).

* Zorg ten slotte dat je altijd een doosje pepermunt in je tas zitten hebt. Als je een maaltijd met veel look of ajuin achter de kiezen hebt, zal je jezelf dankbaar zijn! Een tandenstoker komt ook altijd van pas, vooral als je een broodje gegeten hebt met zaadjes, of een schotel met veel groene kruiden. Unless you want to look like The Hulk...

Hebben jullie zelf nog EHBOM-tips? Laat ze zeker weten in de comments hieronder, dan hebben we er allemaal wat aan!

Als jullie nog op zoek zijn naar een leuke handtas om al deze spullen op te bergen, snuister dan zeker eens rond bij So Baggy. Niét vinden wat je zoekt is hier gewoon onmogelijk!

En wil je zelf nog meer tips, bijvoorbeeld mijn trucjes om het dagelijkse leven wat vlotter te laten lopen, neem dan zeker eens een kijkje op mijn eigen blog www.josieslittlethings.be!

Lots of love, Josie xo