Uit onderzoek blijkt dat veel vrouwen schouder – nek – of rugklachten krijgen door het foutieve gebruik van de handtas. Voornaamste reden: het gewicht!
Bij 1 op 5 vrouwen weegt de handtas teveel. Onder de kilo is het ideaal, gemiddeld zitten we aan 1,6 kg en 2 kg zou het absolute maximum zijn qua streefgewicht van de handtas.

Heb jij een idee hoe zwaar je handtas weegt? Ik eigenlijk niet maar wat ik wel zeker weet is dat iedereen resoluut zegt dat mijn tas als lood weegt, en ik moet het toegeven dat dit misschien wel eens kan kloppen. Ik ben zo het typische voorbeeld van iemand die op alles wil voorbereid zijn en dus een half survival pack meezeult elke dag.
Uit nieuwsgierigheid zet ik ze dus nu toch eens even op de weegschaal en kom ik tot de constatatie dat ze 2,7 kg weegt.. veel te veel dus :s gelukkig heb ik gekozen om geen al te groot model te nemen of ze had zeker dubbel zoveel gewogen.

Tijd om er dus een paar dingen uit te gooien.. helaas ben ik daar niet zo sterk in. Portefeuille, basis make-up en deo, ehbo zakje, notablokje en stylo, (zonne)bril, sleutels, een opvouwbaar winkelzakje, zakdoekjes,… zucht, nee uiteindelijk beland alles toch terug gewoon in m’n tas. Het ziet er wel wat opgeruimder uit en de losse rekeningetjes ed zijn er nu eindelijk uit maar helaas scheelt dit niet zoveel als ik had gehoopt.

Gelukkig hoor ik ook mensen die tassen meedragen van rond de 4 kg, ik blijk dus niet de enige te zijn met handtassenovergewicht, oef!
Ik neem mezelf voor om hier even rustig de tijd voor te nemen en bij een volgende moedige poging om een aantal kilo kwijt te geraken ook mijn handtas op dieet te zetten. Volgende maand begin ik eraan met frisse moed!
*kijkt even op de kalender en ziet dat het morgen 1 mei is.. oeps :) *