Het is weer zover. Het is weer tijd om in stapels kleding te graven, om uren aan te schuiven aan de kassa, om nog maar van de wachtrijen aan de pashokjes te zwijgen, en om net dat laatste stuk te kopen of net te missen,… . Kortom, de solden zijn daar! Voor velen is dit een periode om winkels en de straten rondom te mijden, maar met deze 10 simpele tips kom jij ongeschonden de solden door zonder miskopen!

Soldentips

1. De beste tip die we je kunnen geven is: ken je maat! Het bespaart je niet alleen heel wat wachten aan de pashokjes, maar ook heel wat frustraties.

2. Bereid je voor op de komende periode. Ga op voorhand eens rondkijken in de winkels, pas al wat kledingstukken en onthoud waar ze hangen. Zo hoef je alles enkel op te pikken. Vraag desnoods in de winkel om alles opzij te hangen, soms knijpen ze wel eens een oogje dicht voor vaste klanten of bel
vooraf om te horen of het kledingstuk dat jij wil er nog hangt in jouw maat.

3. Tijdens de solden koop je best unieke stukken die je bij speciale gelegenheden wil dragen. Als je die echt nodig hebt, maak er dan een prioriteit van.

4. Ga vooral voor (de anders te dure) basics. Je vermijdt best te felle prints omdat die toch uit het voorbije seizoen zijn.

5. Om miskopen te vermijden koop je best enkel items die je echt nodig hebt of die je anders ook aan volle pot zou betalen.

6. Draag comfortabele kleding zoals een nauw aansluitende top waar je makkelijk iets over kan passen, comfortabele schoenen en voor één keer is een legging als broek toegelaten.

7. Neem een totebag of shoppingtas mee. Hier kan je gemakkelijk kleinere tassen in kwijt. Zo sleur je niet te veel en heb je je handen vrij omdat je deze tas over je schouder kan hangen.

8. Als je gaat voor veel keuze shop je best tijdens de eerste solden week. Als je graag de grootste kortingen meepikt, shop je liever tijdens de laatste week.

9. Om je budget binnen de perken te houden betaal je best met cash geld. Zo weet je precies wat je wanneer uitgeeft.

10. En voor wie echt niet buiten wil komen in deze periode: online webshops bieden ook vaak leuke kortingen aan. Zo kan je gewoon vanuit je luie zetel shoppen!
Ook bij ons, en wij doen er nog een extraatje bovenop ;-)

Veel solden-shop-plezier!

Groetjes,

Kel & Christopher