Onlangs zat ik 's avonds van het zonnetje te genieten in onze tuin toen ons Lola naar de struiken begon te blaffen. Ik ging snel naar binnen om te kijken wat er aan de hand was op straat, en zag door het keukenraam een geel busje van DHL staan. Ik was vrij zeker dat dit voor ons was, want er staat hier elke dag wel een delivery-firma aan de deur. Niet verwonderlijk vermits we zowat alles online kopen, en we krijgen ook regelmatig nieuwe tassen geleverd. 

Dus ik spurt naar de voordeur om te vermijden dat DHL vertrekt, en bam... de deur slaat achter mij dicht. Daar sta ik dan met een gigabox vol nieuwe tassen, maar zonder huissleutels, en nog veel erger: zonder gsm. Ik begin al meteen te bidden dat één van onze tuinpoorten los is, maar uiteraard is dat niet het geval. De vriendelijke DHL-man leent me zijn gsm zodat ik even naar Christopher kan bellen, maar die wantrouwt duidelijk onbekende nummers want hij neemt niet op. Ondertussen heb ik al het plan opgevat om over onze 2m hoge haag te klimmen (ter info ik ben zelf 1m63 en totaal niet sportief), maar ik heb een kort kleedje aan dus ik zorg er eerst voor dat de DHL-man vertrekt :-) Mijn MOO aka Method Of Operation is simpel: onze grote bloempot omkieperen en als trapje gebruiken en dan zorgen dat ik naast het tuinpoortje in de struiken terechtkom. Easy peasy dacht ik want ik heb het eerlijk gezegd bij de geboorte van mijn petekind ook al eens gedaan. Toen was ik zo excited dat ik alles meehad buiten mijn sleutelbos, en ergste van al was nog dat ons schuifraam toen dicht bleek. Nu wist ik zeker dat het schuifraam open was, maar het ging deze keer grondig mis. Ik geraakte wel aan de andere kant van onze haag maar bleef met mijn schoen steken in onze omheining en hing even ondersteboven te bengelen. Ik heb me uiteindelijk weten optrekken en heb me zo in de juiste richting kunnen laten vallen, in plaats van met mijn hoofd eerst. Ondertussen heb ik nu al 3 weken pijn in mijn linkerbovenbeen, dus ik denk niet dat ik dit nog eens ga flikken!

Tuin van Christopher & Kel

 Nu waarom deel ik dit verhaal? Wel, ik ben misschien niet de enige die zo'n stoten voorheeft (alé dat hoop ik toch:D), en we hebben via een vriend hiervoor een top-oplossing gevonden die jou misschien ook van pas komt. Ofwel je garagepoort automatiseren zodat deze met een code openkan (staat nog op onze planning), maar een nog veel goedkopere oplossing is een sleutelkluis die je op een (bij voorkeur niet zichtbare plaats) aan je huis monteert. Via een codeslot krijg je dan toegang tot bvb. je reservesleutel.

 

En ja hoor je kan zo'n sleutelkluis gewoon online shoppen. Zalig, toch? :-)