Bij het kiezen van een handtas is een belangrijk punt 'beslissen welke kleur je neemt'. Daarom wil ik iets dieper ingaan op de kleuren, en vandaag kies ik voor geel.

Geel is een leuke kleur die meteen doet denken aan de zomer en het zonnetje. Als de tint iets warmer is kan het heel vrolijk overkomen, het maakt jezelf en anderen meteen goedgezind. Neem je een heel felle lichte tint dan wordt het soms ervaren als aanvallend, zeker in combinatie met zwart kan het mensen onbewust afschrikken (denk maar aan de kleuren van een wesp) Maar laat dit je vooral niet tegenhouden voor deze combinatie te gaan, want de omstandigheden en het moment bepalen ook veel.  Verder kan je geel met zo goed als alle kleuren combineren. Naargelang de tint kan het ook juist heel chique gaan ogen en wordt het gebruikt om luxe en kwaliteit uit te stralen. De link naar goud wordt hier dan ook snel gelegd.

In de psychologie is deze primaire subtractieve kleur een oersymbool. Het kind, het naar buiten gericht-, en levenslustig zijn, zijn duidelijke kenmerken.

Als de kleur geel je aantrekt ben je waarschijnlijk een warm en evenwichtig persoon. Optimistisch, energiek, extravert, vrijheid, levendigheid, luchtig, vrolijk en creatief zijn woorden die dan ook zeker tot je lijstje behoren. 
Bovendien heeft het als pluspunt dat deze kleur ook de hersenen activeert.  Hierdoor weet je heel goed wat je wil, en mag de uitdrukking 'een neus voor zaken hebben' ook bij op het lijstje staan.

Let wel op: gebruik deze kleur zoals met alles 'met mate'. Overdrijf niet in het gebruik hiervan want dan creëer je net rusteloosheid, angst en concentratieproblemen... niet wat je wil denk ik? :) Verder is geel ruimdenkend en scherpzinnig. Het kan inspirerend werken voor anderen om te groeien en het doorbreekt saaie patronen.

Is jouw volgende handtas, laptoptas of portefeuille een geel exemplaar? Om het je gemakkelijk te maken hierbij alvast een link naar alle gele items in de So Baggy webshop!