In een voorbije blog koos ik al eerder om wat dieper in te gaan op de kleur geel. Vandaag ga ik voor rood.

Waar denk ik spontaan aan bij deze kleur?
Eigenlijk vooral aan het liedje van Marco Borsato.. Vandaag is rooood, de kleur van jouw lippen, vandaaag iiis rood... sorry ik liet me even gaan maar ik word altijd zo goedgezind van dit liedje :)

 

 

Elke kleur roept bij ieder mens steeds een reactie op, en volgens de wetenschap lokt vooral de kleur rood de meeste en de meest uiteenlopende gevoelens op bij mensen.

De kleur kan dan ook zowel negatief als positief aanzien worden.
Denk maar aan de associatie met schulden 'in het rood staan', aan de talloze toetsen waar je antwoorden netjes in het rood stonden doorstreept, aan rode verkeerslichten en verbodsborden, stierengevechten, bloed en gevaar. De kleur is opvallend, vandaar dat ze ook vaak wordt gebruikt bij dingen die snel een algemeen gekend signaal moeten geven zoals brandweerwagens.

Maar tegelijkertijd is het ook de kleur van de liefde en de passie, van blozende wangen als rijpe tomaatjes, van liefdevolle hartjes en tederheid. Van heerlijke aardbeien of andere rode vruchten, en van leuke feestjes met rode lopers en een lekker glaasje rode wijn. Ik denk ook aan rode neuzen zowel van de wandeling door een winters landschap als de cubersonse lekkernij, en momenteel zelfs ook aan de rode neuzen van vtm met hun actie voor het goede doel. 

       

 De symboliek van deze kleur staat voor:

Strijdvaardig, uithoudingsvermogen, passie, moedig, vastberaden en loyaal. En dit alles in een pakketje van zeer sterke gevoelens en emoties. Met deze kleur ga je graag in de kijker lopen, voel je je goed in je vel en laat je zien dat je een vrolijk kleurrijk persoon bent!

Ook zin gekregen om te gaan pronken met een rode handtas,portefeuille of een ander item? Ik geef je hier alvast de link naar alle mooie rode spulletjes bij So Baggy!

 

Groetjes,

Kim