Je handtas is echt een persoonlijk bezit, het zegt iets over jezelf en heeft een hoge privacy factor. Iemand in je handtas zien neuzen is even erg als iemand die ongevraagd je sms’jes of e-mails leest. Gelukkig denken mannen er meestal gewoon niet aan om in de tas te gaan rondneuzen, en als ze er moeten in zijn (met onze toestemming) dan maakt het hen verschrikkelijk nerveus.

Maar ook als we er zelf snel iets in moeten vinden kan het soms stress regenen. Grote handtassen, of misschien juist net te kleine, chaos en wanorde kunnen er voor zorgen dat we niet onmiddellijk vinden wat we zoeken en onze handtas één grote puinhoop wordt.

Met deze tips kan je een stress-momentje vermijden:

1. De juiste tas

Kies eerst en vooral de juiste tas voor jouw gebruik. Heb je meer aan een grote handtas of ga je dan net teveel onnodige spulletjes meezeulen?  Vind je het juist makkelijk als je tas veel aparte vakjes heeft, of vergeet je dan net hopeloos wat je in welk vakje hebt gestoken? Denk dus even goed na over jouw persoonlijkheid en wat jij het makkelijkst vindt.

2. Uitladen en weggooien

Nu je de juiste handtas hebt gekozen kan je beginnen met reorganiseren. Leg alle spullen gewoon op tafel zodat je een goed overzicht hebt op de inhoud. Beslis dan welke dingen je effectief nodig hebt in je tas en welke je er eigenlijk best wel kan uitlaten.  (Herhaal dit ook regelmatig!)


3. Zorg voor makkelijke spulletjes

Het is leuk om op alle dingen voorzien te zijn, maar daarvoor hoef je nog niet meteen de grote versie van alles mee te nemen. Parfum, handcrèmes, natte doekjes,... het bestaat allemaal in reisformaat. Zelfs als je een extra paar schoenen wil meenemen voor het geval dat je het niet meer uithoudt op die hoge hakken, kan je gewone ballerina's nemen die je kan plooien of oprollen in je tas zodat het veel minder plaats inneemt dan die sportschoenen.

 

 

 

 

 

 

 

4. Belangrijke dingen op makkelijke plaatsen

Maak een onderscheid in jouw spullen. De dingen die heel belangrijk zijn, of die je vaak (en snel) nodig hebt moet je op een plaats steken waar je makkelijk aan kan. Je sleutels bijvoorbeeld zouden perfect in een apart vakje thuishoren, ben je niet zo'n fan van al die zakjes dan kan je een sleutelhanger nemen en die ergens (langs de binnenkant best voor de dieven) aan je tas bevestigen.

Het is ook handig dat je alles een beetje organiseert en samenhoudt wat samen hoort.
Zo kan je bijvoorbeeld losse draden van opladers of oortjes in een zakje, brillenkoker, of ander doosje doen. Geen gedoe meer met knopen in je draden of dingen die er blijven achter hangen.

 

Ook je EHBO spulletjes, of je make-up en juwelen kan je makkelijk in een apart tasje steken. Werk met kleurtjes om heel snel het juiste zakje te vinden dat je nodig hebt zoals deze make-up en juwelentasjes.

              

 

5. Laat je portefeuille niet alle ruimte in beslag nemen

Het is verleidelijk alles samen in je portefeuille te steken, maar dit is niet perse noodzakelijk. Soms kan hij zodanig beginnen uitpuilen met al die bank- en klantenkaarten, visitekaartjes of munten dat hij nog amper in je handtas past.

Ook hier bestaan handige oplossingen voor:

Visitekaarthouders                 kaarthouders                        Munthouders

             

 

 

Geweldig praktisch vind ik dat :)

Zo, hopelijk heb je niet alleen veel aan de tips maar heb je ook veel plezier met het reorganiseren van je handtas!

Groetjes,

Kim