De manbag kende vroeger maar weinig succes, maar de laatste jaren is hij aan een opmars bezig. Hoe komt het dat deze tas ineens zo populair geworden is?


Hij kende vooral een gigantische start dankzij de serie F.R.I.E.N.D.S met de aflevering 'the one with Joey's bag'. Hierin wordt Joey gerestyled door vriendin Rachel die in de mode werkt en hem de manbag aanreikt. Hoewel de mannelijke vrienden spotten met 'de handtas', en hij daardoor ook niet aan de nieuwe job geraakt, raakt Joey zelf al snel helemaal verliefd op dit vooral praktische object.

De producenten van manbags spelen handig in op dat praktische nut en de laatste jaren werd er ook enorm rekening gehouden met wat de man wil: een stoere, handige, moderne en mannelijke tas.

Waar moet je op letten bij het kiezen van de manbag?

De tas moet vooral mannelijk zijn
Dit wil zeggen: niet te veel detailwerk, geen lintjes, versieringen of diamanten, en niet te veel gespen en dergelijke. Eenvoud is een must, aangezien de tas op die manier veel stoerder wordt. De meeste tassen hebben een lange schouderriem die je op één schouder kan dragen of als crossbody. Sommige tassen hebben (enkel) handvaten. Het is zeker niet verkeerd om deze zo aan de hand te dragen, maar je moet er dan wel op letten dat je de manbag hiermee niet over je schouder gooit, als je niet wil dat mensen gaan denken dat je een handtas draagt :)

Burkely Vintage Hunter 15" Brown


Let op bij het kiezen van een gepaste kleur en het materiaal

Tassen die veel of verschillende kleuren hebben, en een blinkend (zijden) uitzicht hebben, worden al snel als vrouwelijk bekeken.

De prioriteit van de manbag ligt vooral op het praktische deel
De tas moet nuttig en gemakkelijk zijn. Het is niet zomaar een handtas om je portefeuille of sleutels in mee te nemen zodat je de zakken van je broek kan sparen. Nee, de manbag draag je om een reden. Bekijk dus vooral ook eerst waarvoor je hem zal gebruiken, zo weet je ook of je een iets kleiner model kan aanschaffen of dat hij zeker de grootte van je laptop moet hebben. Let wel op dat de grootte van de manbag ook bij je past, ben je klein dan kies je beter een compacter model. Ben je groot of struis gebouwd; dan is een iets groter model meer aan te raden.

Burkely Schoudertas Cognac                                  Burkely Western Sand 12"

                  


Kijk welk type mens je bent

Op deze manier kies je een model, de stijl en de kleur dat volledig bij je past, ook voor de binnenkant is dit nuttig advies. Heb je veel dingen om mee te nemen of eerder weinig? Ben je georganiseerd of moet je een half uur zoeken in je tas voor je gevonden hebt wat je nodig hebt? In die laatste geval is het bijvoorbeeld niet handig om een diep model te nemen, maar werk je beter met eentje dat in de breedte gaat, zo heb je een beter overzicht over alles wat in de tas steekt. Ben je meer het type dat iets plat onder de arm wil steken of de tas op je rug wil dragen? Ook dat is mogelijk!

          Bombata Navy 15,6"                                      Bombata laptop-rugzak 15,6" Black

                

 

Meer keuze qua modellen van de manbags vind je HIER !


Hoe onderhoud je de manbag?

Volg de tips van So Baggy in de blog  Hoe je lederen tas onderhouden?


Veel plezier met het kiezen van je perfecte manbag!

Groetjes,
Kim!