Wat er met 50 tinten grijs bedoeld wordt, weten we intussen allemaal wel en dat heeft weinig met handtassen te maken ;)  Maar ook voor de kleur bruin bestaan er een heleboel verschillende soorten tinten.


De kleur bruin op zich staat voor 'naar buiten gericht zijn, actie ondernemend, verwerven van zekerheid, harde werker, vertrouwenswaardig.' Langs de andere kant heeft bruin ook de karaktereigenschap 'verlangen naar het gewone, het alledaagse normale saaie'.

Bruin ontstaat door rood, geel en blauw te mengen. Je kan verschillende hoeveelheden en de tinten van die kleuren gebruiken, waardoor er dus een heel palet aan tinten bruin ontstaat: lichtbruin, donkerbruin, cognac, taupe, beige, karamel, kaki, oker, mokka.. het zijn er te veel om op te noemen.

De verschillende tinten bruin zijn allemaal mooi op hun eigen manier. De naam spreekt vaak voor zich, maar dat is niet altijd het geval. Soms kan het erg verwarrend zijn als je niet weet welke benaming jouw tintje bruin nu juist heeft. Daarom wil ik er graag even een paar op een rijtje zetten:


Donkerbruin
Diepe, warme, intense en donkere kleur

  Burkely Hunter Classic Brown 15"
Lichtbruin

Niet te verwarren met beige, wat meer naar het zandkleurige trekt. Lichtbruin heeft nog steeds de mooie gloed van het donkerbruine maar het lichte wordt iets meer doorgetrokken.

                                   
Burkely Melany Hobo Light Tan                                Galaxy Sleeve Beige

 


Cognac

Cognac heeft een beetje een lichtere, goudkleurigere tint, net zoals het drankje.

   Pieces Totally Royal cognac
Kaki

Dit is meer een geelbruine - grijsgroene aardkleur. Vaak gebruikt als camouflage en legeroutfits, maar het kan ook een hele mooie, zachte uitstraling hebben.

   Pieces Mylisia leather Bag Kaki
Taupe

Taupe is eerder een mengeling tussen het bruine en het grijze. Deze versmelting van kleuren geeft een aangename, mooie en rustgevende tint aan het bruin. Het is alvast ook een veel mooiere benaming dan zijn vroegere term 'leverkleur'.

   Burkely Filippa iPad Bag Taupe

 En voor al deze kleuren is er keuze genoeg op de webshop van So Baggy.. Lucky us! :)

Groetjes,
Kim