Opschudding in Barbieland, want een tijd geleden verscheen dit artikel in De Morgen. In het artikel staat te lezen dat er verschillende realistischere Barbies op de markt gebracht worden. Er werden drie nieuwe versies van Barbie ontworpen: een tengere, een lange en een voluptueuze versie. Mattel (de fabrikant van Barbie) liet weten dat ze hiermee tegemoet willen komen aan veranderingen in schoonheidsidealen en verschuivingen in demografie in de 21ste eeuw. Anderen beweren dan weer dat de ontwikkeling van de poppen een reactie is op de aanhoudende kritiek die Mattel kreeg op de onmogelijke maten van barbie. Hoe het ook zij, de dames in kwestie zien er zo uit:

Akkoord, realistischer zijn ze wel, maar euh.. geen handtassen?! Laten we bij dezen Mattel even een voorstel doen en voor elke pop een passende handtas zoeken. Here we go!

Beginnen doen we met deze leuke dame. Ze ziet er door haar fleurig jurkje uit alsof ze zo naar het strand kan vertrekken. Daarom kiezen we bij deze pop één van de Totes die Eva Mouton maakte. De vrolijkheid van de tas komt helemaal overeen met het kleedje van deze Barbiepop.

Deze pop ziet eruit als een jonge hippe dame van midden de twintig. Ze ziet er ook uit alsof ze een goed gevoel voor mode heeft en daarom kiezen we bij haar voor een leuke cross body van Pieces. Het speelse van het kunsthaar van deze tas pas perfect bij de outfit van onze twintiger.

Deze pop wordt door Mattel naar voren geschoven als een tiener. Wij vinden dat de kledij van deze tiener doet vermoeden dat ze op weg is naar een feestje, of zelf een bal. En welke soort handtas past er perfect bij een feestje? Juist ja, een clutch! Deze tas van Pieces lijkt ons ideaal: niet te stijf, wel heel mooi!

Deze dame zou volgens ons zo met haar vriendinnen op restaurant kunnen gaan. Met haar leuke blauwe haar ziet ze eruit alsof ze zich niet zoveel aantrekt van wat andere mensen van haar denken. Dat vinden wij leuk! Daarom kiezen we bij haar voor deze leuke clutch van Third.

De voorlaatste Barbiepop heeft Mattel extra lang gemaakt, zodat ook de grotere dames gerepresenteerd zouden zijn. De pop ziet eruit alsof ze op een leuke zomerdag wat gaat shoppen. (Al hopen we wel dat ze dan geen schoenen met hakken aandoet!) Voor haar kiezen we bijgevolg deze shopper van Pieces, zodat ze daar gemakkelijk al haar aankopen in kwijt kan!

We sluiten af met deze dame. Deze pop zou in deze outfit naar haar werk kunnen gaan: haar kleren zijn netjes èn leuk. Daarom kiezen we bij deze pop voor een tas die ook netjes én leuk is. Bovendien is de tas ook ideaal om mee te nemen naar het werk, aangezien er moeiteloos een laptop in past: de My Paper Bag!

Ziezo, en nu hopen dat Mattel onze blogpost te lezen krijgt en dan is het uitkijken naar de miniversies van onze tassen! ;-)

Groetjes,
Michèle
stagiaire bij So Buzzy & So Baggy