De juiste bescherming

Wanneer je een nieuwe lederen handtas koopt, kan je deze tegen vocht en vuil beschermen met een spray. Nano spray is een populaire spray bij schoenen- en lederwarenzaken, maar andere merken zijn ook goed hoor. Een dergelijk product legt een filmlaag op je tas die beschermt tegen vocht en vuil. Belangrijk is dat een goede verzorging begint vanaf dag 1. Loop niet meteen de deur uit om te pronken met je nieuwe tas, zonder dat je een beschermende laag hebt aangebracht. Ook nadien dien je je tas nog regelmatig in te sprayen. Spray vanaf ongeveer 20 cm en overdrijf zeker niet qua hoeveelheid ;-) 

Oh neen, een vlek!

Is je tas toch vuil geworden, ga er dan lichtjes over met een licht vochtige doek, laat ze drogen en bescherm ze daarna weer door middel van een spray. Kies bij voorkeur voor een transparante spray want die gaat de kleur van je tas het minst beïnvloeden. Krijg je de plekken echt niet verwijderd, dan kan je je tas ook door een professional onder handen laten nemen.

Only the real deal

Wat je nooit, maar dan ook nooit mag doen, is schoonmaakproducten gebruiken die niet bedoeld zijn om leer mee te behandelen. Met gewone huismiddeltjes bestaat er steeds het risico dat het resultaat niet is wat je ervan verwacht had. Hoewel dit vaak een goedkope en makkelijke manier lijkt, is het toch beter om een geschikt product aan te schaffen. Hou er bovendien ook rekening mee dat niet elk soort leder op dezelfde manier behandeld wordt. Kijk dus zeker na uit welk materiaal jouw tas gemaakt is.

When it rain rain rains...

Maar wat als je toch in een stortbui terecht bent gekomen en je handtas helemaal doorweekt is? Zet ze zeker en vast niet in de zon of onder de verwarming. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat het leder op een verkeerde manier droogt en barsten of scheurtjes begint te vertonen. Een betere oplossing is om je handtas vol te proppen met oude kranten. Zij zullen vervolgens het vocht uit te tas trekken, zonder hem te beschadigen. 

Onze leren tassen

Binnen onze collectie tassen zitten een aantal stoere Burkely-tassen gemaakt uit geschuurd leer zoals bvb. de Burkely Quinn laptoptas. Deze tassen zouden wij persoonlijk niet inspuiten omdat zij juist mooier worden door gebruik. Krasjes en een verweerd uiterlijk zorgen namelijk voor de zeer gegeerde Vintage-look. Mocht je een tas van geschuurd leder toch willen beschermen zorg er dan voor dat je zeker géén waxhoudende spray gebruikt. Dit geldt trouwens voor alle niet gladde leersoorten waaronder geschuurd leder, nubuck, en suède.

lederen tas verzorgen - Burkely Quinn laptoptas

Ook van PIECES hebben we een heleboel prachtige lederen tassen in ons aanbod. PIECES heeft zowel kunstleren als leren tassen in verschillende materialen. Vooral de suède exemplaren dien je extra goed te verzorgen, gezien dit een zeer mooi, maar toch teer materiaal is.

Lederen handtas PIECES

Even de kast in?

Tot slot nog een bewaartip: lederen tassen moeten kunnen ademen. Stel dat je ze wenst op te bergen dan stop je ze best in vb. een katoenen zak, stop ze zeker niet in een plastic zak! Om er zeker van te zijn dat de mooie vorm behouden blijft, kan je hem eventueel ook wat opvullen. Hou de tas ook weg van warmte, bewaar ze dus niet in de buurt van je chauffage. Zoals we eerder al zeiden: dit kan zorgen voor scheurtjes en barsten, en dat zou zonde zijn van je investering want een lederen tas gaat hééééél lang mee ;-)