So Baggy is aangesloten bij SafeShops, het Belgische e-commerce label voor betrouwbare webshops. Als sinds 2016 zijn we door hen 'safe' bevonden.
Zo'n label is slechts 1 jaar geldig, dus elk jaar volgt er een nieuwe screening. En ook nu kregen we het fijne nieuws dat we aan de vereisten voldoen. Al heeft heeft dit jaar ons label nog meer glans, want 2018 is uiteraard hét jaar van de ondertussen beroemde en beruchte GDPR met als doelstelling om de beveiliging van de persoonsgegevens van de Europese burgers te verbeteren. 

So Baggy SafeShops Label

Maar wat houdt dat nu juist weer in, zo'n SafeShops label? Wanneer je het label op een webshop tegenkomt, wilt dit zeggen dat de webshop voldoet aan strenge erkenningsvoorwaarden. Hij werd volledig gecontroleerd door Sirius Legal, een onafhankelijk advocatenbureau, die grondig nakeken of er zich geen addertjes onder het gras bevonden. Indien nodig staan zij ook ter beschikking met raad en daad voor de webshop, om ervoor te zorgen dat alles wat hij doet zeker in lijn ligt met alle e-commerce wetgeving.

Aan welke eisen moeten de webshops zoal voldoen? Ze moeten bijvoorbeeld respect hebben voor je bedenktermijn, correcte informatie geven over de betalingsprocedure en de levering, voldoen aan de garantievoorwaarden en beschikken over een duidelijke klachtenprocedure. Ook het vermelden van de contactgegevens en het weergeven van de juiste prijzenaanduidingen is enorm belangrijk. Kortom: deze webshops werken volledig volgens het boekje. Je kunt er dus je aankopen doen in een veilige en betrouwbare omgeving. En is dat niet iets wat we allemaal willen?

Naast So Baggy zijn er nog tientallen andere webshops die zich trotse houders van SafeShops label mogen noemen, van reizen tot decoratie, van juwelen tot elektro. In het lijstje staan onder andere A.S. Adventure, Carrefour en Coolblue. Ben je benieuwd naar de andere veilige webshops? Surf dan zeker snel even naar: https://www.safeshops.be/safeshops-galerij/ 

Wil je graag meer weten over jouw rechten als consument? Geen probleem, ook daarvoor kan je terecht bij SafeShops. Op de website kan je namelijk jouw consumentenrechten downloaden, zodat je bij elke bestelling stevig in je schoenen staat. 

Veel shopplezier! Enneuh... Hou het veilig ;-)

Groetjes,

Kel & Christopher