Tag: SafeShops

So Baggy is GDPR-proof en behaalt opnieuw het SafeShops label

Door Kel Wouters
op Juni 03, 2018

So Baggy is aangesloten bij SafeShops, het Belgische e-commerce label voor betrouwbare webshops. Als sinds 2016 zijn we door hen 'safe' bevonden.
Zo'n label is slechts 1 jaar geldig, dus elk jaar volgt er een nieuwe screening. En ook nu kregen we het fijne nieuws dat we aan de vereisten voldoen. Al heeft heeft dit jaar ons label nog meer glans, want 2018 is uiteraard hét jaar van de ondertussen beroemde en beruchte GDPR met als doelstelling om de beveiliging van de persoonsgegevens van de Europese burgers te verbeteren. 

So Baggy SafeShops Label

Maar wat houdt dat nu juist weer in, zo'n SafeShops label? Wanneer je het label op een webshop tegenkomt, wilt dit zeggen dat de webshop voldoet aan strenge erkenningsvoorwaarden. Hij werd volledig gecontroleerd door Sirius Legal, een onafhankelijk advocatenbureau, die grondig nakeken of er zich geen addertjes onder het gras bevonden. Indien nodig staan zij ook ter beschikking met raad en daad voor de webshop, om ervoor te zorgen dat alles wat hij doet zeker in lijn ligt met alle e-commerce wetgeving.

Aan welke eisen moeten de webshops zoal voldoen? Ze moeten bijvoorbeeld respect hebben voor je bedenktermijn, correcte informatie geven over de betalingsprocedure en de levering, voldoen aan de garantievoorwaarden en beschikken over een duidelijke klachtenprocedure. Ook het vermelden van de contactgegevens en het weergeven van de juiste prijzenaanduidingen is enorm belangrijk. Kortom: deze webshops werken volledig volgens het boekje. Je kunt er dus je aankopen doen in een veilige en betrouwbare omgeving. En is dat niet iets wat we allemaal willen?

Naast So Baggy zijn er nog tientallen andere webshops die zich trotse houders van SafeShops label mogen noemen, van reizen tot decoratie, van juwelen tot elektro. In het lijstje staan onder andere A.S. Adventure, Carrefour en Coolblue. Ben je benieuwd naar de andere veilige webshops? Surf dan zeker snel even naar: https://www.safeshops.be/safeshops-galerij/ 

Wil je graag meer weten over jouw rechten als consument? Geen probleem, ook daarvoor kan je terecht bij SafeShops. Op de website kan je namelijk jouw consumentenrechten downloaden, zodat je bij elke bestelling stevig in je schoenen staat. 

Veel shopplezier! Enneuh... Hou het veilig ;-)

Groetjes,

Kel & Christopher

Lees meer »

Bij ons zit je safe - veilige webshop via SafeShops

Door Christopher Bruyninckx
op Juni 10, 2016

SafeShops is een kwaliteitslabel voor webshops

Zij kennen dit toe aan veilige webshops die aan een aantal principes voldoen. Zo dien je als Safe Shop de wettelijke bedenktermijn van de consument te respecteren, transparante informatie te verschaffen over contactmogelijkheden, betalingsprocedure, levering en eventuele retour, voldoen aan de garantievoorwaarden, een duidelijke klachtenprocedure hebben, rekening houden met de privacy van de shoppers, ... Kortom een manier van werken die voor tevreden shoppers zorgt die weten dat ze bij ons veilig kunnen winkelen!

So Baggy SafeShops label

Wij hebben onze webshop door SafeShops laten screenen. Zo werd het legale vlak van onze webshop (zoals bvb. de algemene voorwaarden, de privacy policy, enz.) grondig gecontroleerd door advocatenkantoor Sirius Legal. SafeShops heeft ons dan weer heel praktische tips en advies gegeven met betrekking tot onze check-out. Vervolgens hebben wij de gesuggereerde en vereiste aanpassingen aan onze webshop doorgevoerd.  We zijn dan ook heel blij dat we door SafeShops officieel 'safe' bevonden zijn, en gisteren tijdens het SafeShops Café ons certificaat ontvangen hebben.

So Baggy SafeShops label

Natuurlijk zijn wij niet de enige webshop in België met het SafeShops label. Wil je nog andere veilige webshops ontdekken check dan zeker eens de SafeShops galerij: http://www.safeshops.be/safeshops-galerij/

Daarnaast kan je op de SafeShops website ook jouw rechten als consument downloaden zodat je goed op de hoogte bent.

Safe shopping ;-)

Groetjes,

Christopher

Lees meer »

Jullie favorieten

 • VENQUE Mini Babe Bag mat zwart
  VENQUE Mini Babe Bag mat zwart VENQUE Mini Babe Bag mat zwart
 • Maverick Flowers Purse
  Maverick Flowers Purse Maverick Flowers Purse
 • Burkely Taylor Worker 15" zwart
  Burkely Taylor Worker 15 Burkely Taylor Worker 15
 • PIECES Bea Suède cognac
  PIECES Bea Suède cognac PIECES Bea Suède cognac
 • Laurent David Cannes 10 nude
  Laurent David Cannes 10 nude Laurent David Cannes 10 nude
 • Maverick Flowers Purse
  Maverick Flowers Purse Maverick Flowers Purse
 • Blue & Blues portefeuille 553 zwart
  Blue & Blues portefeuille 553 zwart Blue & Blues portefeuille 553 zwart
 • PIECES Marieva Clutch Black Coffee
  PIECES Marieva Clutch Black Coffee PIECES Marieva Clutch Black Coffee
 • PIECES Marieva Clutch Castlerock
  PIECES Marieva Clutch Castlerock PIECES Marieva Clutch Castlerock